Åre resa

  21/2 kl. 15.40 - går tåget med tre skid/snowboard sugna åkare iväg med tåget till Åre. Dessa är Johan Lantz, Elov Olsson och Henrik Westlund. Efter halva resa, som tog ungefär 5-6 timmar, går de till Bistron och bestämmer säg för att dela på tre flaskor rödvin. Dem tycker det är smaskens och efter tre flaskor så bestämmer de sig för att slå till på en flaska vitvin också men när de öppnar korken och häller det i plastglasen så får de veta att det bara var en annan sorts rödvin. Men de nöjer sig med det och dricker rätt raskt upp detta och går sedan och sätter sig på sina platser. Där knäcker de en varsin mariestad och dricker lite Jägger på det. Elov blir lite väl berusad och vimsar lite innan han tar en sväng på toa.
  De anländer ungefär kl. 21 och där på station i Åre står Johans låtsas bror Alex med sin jobbar bil, som är en rosa lackad volvo med en stor 3a på. Dem packar in all packning i bilen för att sedan stanna ett tag på byn innan de går upp till stugan, ca 2km, för att äta lite mat och sedan sova.
  De åker till backen men det är ett förfärligt blåsväder så Johan och Elov hoppar de svarta hoppen några gånger, medans Henke åker bredvid och hoppar i det sista svart som är lite mindre och oskönare. De drar hem tidigt för att sedan sätta sig i bastun och dricka öl. De leker lite i snön och åker lite tefat i kallingarna innan de går in i bastun igen och värmer sig i 105 grader innan de duschar, klär på sig och går till lokalen och hoppar lite trampolin. Lite snurrigt med alkohol i kroppen så det slutar oftast med små kracher. Spelar lite Biljard sen går de till några kiruna bor och följer med dem för att äta på broken och ta en stor stark, men först så ska Elov äta på Max för att han är helt säker på att det blir billigare att äta där men så blev det inte. De sitter på broken och äter & dricker och har kul innan de bestämmer sig för att gå till Werséns och dansa. Kvällen slutar med att Henke sover på byn hos nån tjej och Johan och Elov går hem. Johan kommer hem först och sen tar det ett tag innan Elov vimsar sig runt i pudret och hittar vägen hem.
  Följande dag är det tävling. Alex skjutsar Johan och Elov till rödkulle för att samlas inför tävlingen North Face skichallenge. De kommer dit kl. 8.30 men är inte ute i backen förns kl. 10. Även där tar det ett tag innan tävlingen påbörjas, att Elov och Johan har startnummer 39 & 38 gör inte vänte tiden bättre. Första delen av tävlingen börjas med Freeride-åkning i en uppkörd backe. Johan kör förre Elov, han börjar med att droppa sen kör han säkert ner med fina svängar. Därefter kommer Elov och droppar men har lite högfart och håller på att tappa balansen men hittar den igen och kör ner till Johan och några andra som står och tittar. Det andra åket går lika bra för Johan men denna gång kör Elov nästan ännu snabbare och tror att han ska mästra en knöl han tänkt hoppa på men han är inte berädd att den ska vara så tvär så han flyger och landar på rygg, tar sig upp och svänger ner till de andra.
  Sen fortsätter tävlingen i den röda linjen i bräcke för att det blåser för mycket för att åka i svarta linjen. De tar några tränings åk innan de ska köra sina två tävlings åk. Johans tävlingsåk innehåller switch 540, vanliga 360 och 720 med olika grabs. Elovs innehåller switch 540, vanlig 720, backflip, frontflip och sittande cork 360, dock hade han lite problem med snurrarna denna dag så det var lite sketchy. Medans Johan kör säkert som han brukar. Sen är det ett varsitt åk i rail linjen innan de åker bort till rödkulles värmestuga och väntar in domarnas beslut som blev följande:
tjejer: 1. Malou Pettersson, 1995
Killar  1. Morten Grape, 1993
2. Tom-Oliver Hedvall, 1989
3. Johan Lantz, 1989
4. Erik Nordin, 1994
5. William Pettersson, 1993
6. Mattias Axelsson, 1991
7. Jens Lauritz, 1993
Wild card:
9. Carl Regn, 1992
  Efter prisutdelningen åker Elov, Henke och Johan hem för att åter en kväll sitta i bastun och dricka några öl och bada i snön som föll natten innan. Men efter att Elov kastat sig i snön och är på väg upp så kastar Johan en snöboll som oturligt nog träffar Elov rakt i ögat och han skriker och de skyndar sig in i bastun där de skrattar åt olyckan. Därefter bastar de i 100 grader igen, duschar och drar ner och käkar på Broken, men när de beställt bord så kommer Johan på att han glömt sitt leg i stugan så dem ringer en Kiruna bo som dem träffat under dagen och av honom lånar Johan leg. De går till Broken och får snart ett bord och beställer in en nacho tallrik (Large) som de delar på och tre stycken Stor Stark, och alla kommer igenom leg kontrollen, till och med Johan som lånat sitt leg. De äter och är nöjda, bara det att osten var lite väl het.
  Därefter fortsätter de upp till Kiruna bornas hotell rum och dricker lite av deras vin, innan Johan och Elov går upp till Emil en sväng och sedan kommer ner och hämtar Henke. Men efter ett tag så bestämmer sig Henke och Elov att de ska gå på Dippan för att de tror att det är gratis inträde, men så är inte fallet och det slutar med att dem går och hämtar Johan och går vidare tillen fest hos den tjej som Henke sov hos dagen förut. Johan berättar att det hade antagligen blivitför livat hos Emil så Polisen hade kommit och kollat till och avslutat den festen. Denna kväll går alla tre till stugan för att sova.
  På söndagen är vi tvungna att städa ur stugan för att den blir uthyrd och Henke tvär vägrar att göra ren toan så det slutar med att Elov gör det, medans Henke går med soporna typ 500 meter bort. De ställer ut sin packning i friggeboden och kommer till backen kl. 13. Dock så blåser det så mycket så dem kör några åk och hoppar, och det andra hoppet har byggts så att det är jätte mycket sprätt i det så man flyger jätte mycket och jätte läskigt. Sen drar de till stugan för att hämta packningen och det tar konstigt nog en och en halv timme för oss att ta oss dit p g a att Henke lär ta av sig brädan och pulsa fram i snön nån kilometer. Och det hatar han oss för just då.
  Väl vid stugan ringer vi en taxi som ska komma och hämta oss för att köra oss till vårt nya boende som är hos Marre. Men innan den kommer hälsar vi på de som hyr stugan och tar ett glas vatten. Taxibussen tar sig konstigt nog upp för den branta backen upp till stugan och vi packar in pakningen och åker till Marre. Där packar vi in och tar en dusch innan det är fest hos Marre och vi får dricka för fjärde kvällen i rad. Denna kväll snyltar vi på Marres och hennes kompis vin och blir fulla och glada. Men Elov är trött och går till toan och trycker fingrarna i halsen så han spyr upp det han drunckit och går senare och lägger sig medans de andra går på Dippan. Alla får komma in förutom Henke som anses vara förfull och får gå ett varv innan han blir insläppt. Väl inne så blir Han efter ett tag utkastad men smitter in genom rökdörren men blir utkastad ännu en gång. men han har roligt så länge de varade medans Johan har roligt hela tiden. Sen går de också hem och sover, men innan dess kryper Henke till toan och sitter där tills han lyckas trycka fingrar tillräckligt långt ner i halsen så han spyr.
  Dagen efter är alla sega och det tar ett tag innan de går ur huset och när de väl gör det så går Johan, Elov och Henke på Subway och käkar med Johans rabatt kuponger. Sen går de i några butiker innan de går tillbaka till lägenheten och Johan bestämmer sig för att åka lite skidor, medans Henke och Elov stannar hemma och spelar Yatzy. Elov Vann med över hundra poäng. Denna kväll tar de det lugnt och går och köper mat för kvällen och för morgon dagen. de hälsar på Henkes bror Joel som kommit till byn och glömmer maten hos honom när de går ner till holiday där de fått veta att Jeppenator och Petter bor så de hälsar på och snor lite godis av dem innan de går vidare hem för att sova och bli pigga till morgondagen.
  Denna dag är det lite bättre väder och vi fotar lite och Elov repeterar dubbel backflip två gånger innan det är dags att dra sig hem för att packa ihop och åka tåg hem till gävle. dock överroterar Elov den andra dubbeln så han slår i huvudet men hans Poc hjälm skyddar honom och konstigt nog får han inte alls ont i huvudet som han brukat fått tidigare år.
  De får hetsa lite till tåget men får se att det gick snabbare än vad de trot att ta sig dit så de har god tid på sig att ta sig ombord. De får hjälp av Staffan och AB med väskorna så det blir inte så jobbigt att bära ombord dem. speciellt Johans väska borde vart tung eftersom den väger 42kg (påvägen dit vägde den 5kg mer pga all fullstrike). Johan har biljett men Henke och Elov har tänkt sig att de ska betala sina ombord med deras kort men det visar sig att det inte går så de får vänta tills östersund att gå av och köpa där. De passar även på att köpa lite mat och läsk att ha på den 7 timmar långa tågresan. Väl ombord på tåget igen ser de att det är en annan konduktör som inte kollar våra biljetter för att han tror att vi hade det redan från Åre så vi blir besvikna på att vi köpte dem. fast vi fick det billigare eftersom vi fuska lite med att ta en vuxen biljett och att Elov isåf skulle vara under 15 vilket inte skulle vara för konstigt.
  De sover sedan enda vägen till Gävle och då är kl. 2 på natten och de kliver ur för att sedan skiljas åt. Johan blir hämtad av Agnes och Henke av sin mor som även ger Elov skjuts hem till sin lägenhet.

Kommer fler bilder sen från denna resa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0